Porcelán és cirkon koronák

A porcelán és cirkon koronák teljesen fémmentes sapkák a lecsiszolt fogak felszínén. Pontosan illeszkednek a lecsiszolt fogak vállára, mivel digitális technikával készülnek a laboratóriumban pontos szilikon lenyomatok alapján. A koronák a fogak formáját precízen utánozzák, így állítva vissza a fog eredeti anatómiáját (csücsait és barázdáit) és ezen keresztül a megfelelő rágási funkciót. Koronák kerülhetnek a törött vagy szuvas fogak vagy nagy tömések felszínére is. A koronák kiváló védelmét látják el a gyökérkezelt fogaknak is hosszú távon. Esztétikai követelményeknek is eleget téve néha felhelyezzük erősen elszíneződött, illetve formáját veszett (pl. kopott) fogak felszínére is.

A koronák nagyon sokféle anyagból készülhetnek (pl. arany, titán, nikkel mentes fém), de manapság a magas esztétikai igények kielégítése miatt a kerámia és cirkón koronák válnak egyre népszerűbbé.

Mikor szükséges korona készítése? Ha fog súlyosan törött, vagy erősen kopott és a zománc struktúrája is meggyengült. A gyökérkezelt fogak megerősítésére, illetve a fogak kozmetikai igénye szempontjából is előnyös a korona alkalmazása.

Mi az előnye a koronának? Egy jól megtervezett és kivitelezett korona erős, ellenálló, érzésre és küllemre pedig éppen olyan mint a saját fogunk. A többi foghoz megegyező színt és formát lehet a koronával létrehozni a lecsiszolt fogon. A megfelelően ápolt korona akár évtizedekig is eltart.

Hogyan kell áplolni egy koronát? Napi kétszer fogkefe+fluorid tartalmú fogkrém használata és fogselyem használata szükséges a fog és az íny védelmében. Csökkentett cukros és savas ételek/italok fogyasztása megelőzi a korona szuvasodását. Rendszeres fogorvosi vizsgálattal és fogkő-eltávolítással meghosszabbítható a korona élettartama.

Miből készülhetnek még a koronák? Kerámia, műgyanta, akrilát, arany, arany-kerámia, fém-kerámia, cirkónium-kerámia. A rendelőnkben mindegyik  anyag elérhető, de a legmagasabb minőség érdekében az Emax koronákat ajánljuk. Az Emax koronák préskerámiából készülnek, amely egyesíti magában a kiváló szilárdságot, a nagy ellenállást, a tartósságot és mindemellett a természetes fogak pontos mását adja.

Kérdése van? Hívjon bennünket bizalommal, szeretettel várjuk hívását!
+36 1 445 0004
+36 30 291 7500
info@dentalangels.hu