Tömések

A fogszínű tömések egyszerű, gyors és mindenki számára megengedhető kezelések, amelyekkel a fogak egészsége hamar visszaállítható. A műgyanta alapú, ”kék” fényre keményedő tömés színpalettája végtelen, így lehetőségünk nyílik az adott fogszín pontos utánzására, emberi szem számára megkülönböztethetetlen módon.

A tömés alkalmas a szuvas fogak ellátására, a letörött fogrészek kiegészítésére, régi tömések, pótlások kozmetikai ellátására. A töméssel visszaállítható az érintett fog probléma előtti normál formája és színe, vagy annál jobb is.

Mint a természetes fogakkal, úgy a tömésekkel is bármi megtörténhet normál használat során: vörösbor, tea, kávé elszínezheti őket,­ szuvasodhat mellette, letörhet, lekophat. Ezért fontos a szájhigiéné és a rendszeres fogászati vizsgálat!

Honnan tudjuk, hogy tömésre van szükségünk? A fogorvosi vizsgálat során ellenőrizzük a fog minden egyes felszínét a szuvasodás jeleit keresve. Bármilyen, normálistól eltérő képet látunk, úgy szükség esetén fogászati röntgent felvételt fényképeket készítünk. Ezt követően pácienssel átbeszélve a lehetőségeket készítjük el a kezelési tervet és indul az ellátás.

Fájdalmas a tömés készítése? Nem, a tömés teljesen fájdalommentes, hiszen helyi érzéstelenítés előzi meg, amitől teljesen érzéketlenné válik az íny és a kezelt fog. Általában használunk az injekció előtt egy gyümölcsös felületi érzéstelenítőt is, így már a szúrás sem érezhető.

Milyen tartós egy fogtömés? A mai tömések kemény, ellenálló, több évig/évtizedig is tartó anyagokból készülnek. Mivel semmi sem tart örökké, így a tömések is ídővel cserére szorulnak. A legjobb módja az élettartam meghosszabbításának az alapos otthoni ápolásuk és a rendszeres fogorvosi vizsgálat.

Miből készül valójában a tömés? A kompozit tömés egy fogszínű műgyanta, amit porított műanyag és üvegszemcsék alkotnak. A kompozit egy speciális „kék” fényre polimerizálódik (keményedik), miután massza formájában a helyére került. A tömések színskálája végtelen és mixelhető egymással is, ezáltal biztosítva a természetes, fogtól megkülönböztethetetlen esztétikát.

Kérdése van? Hívjon bennünket bizalommal, szeretettel várjuk hívását!
+36 1 445 0004
+36 30 291 7500
info@dentalangels.hu