Hogyan lehetnek a fogaim szép szabályosak? Héj vagy ultragyors fogszabályozás?

Héj vagy Ultrahangos fogszabályozásA szabályos mosoly és az egyenes fogak lehetősége mindig felkelti a pácienseink érdeklődését. A szabályos fogak nemcsak vonzóak, de könyebben is tisztíthatóak. Ezáltal kisebb a valószínűsége a fogak romlásának és az ínysorvadásnak is. Szerencsére több lehetőség áll rendelkezésünkre az áhított mosoly elérésére. Itt van pl. a hagyományos fém-brackettes fogszabályozó, amely jól bevált tradiciókra alapozva állítja be a fogakat. De a páciensek többsége kezdi bátrabban választani a természetesen szép mosoly eléréséhez az átlátszó és esztétikus szabályozókat, illetve a kozmetikai restaurációkat (pl: héj, porcelán korona, tabletop stb).
    

A kisebb fogazati torlódások és a fogrések kezelése történhet héjakkal, láthatatlan fogszabályozóval és kozmetikai ultragyors fogszabályozóval.
    

Azok a páciensek, akik nem rendelkeznek terápiát is igénylő harapási rendellenességekkel, vagy nem szeretnék kitenni magukat hosszan tartó, illetve  fájdalmas kezeléseknek, sok előnyös megoldásból választhatnak:

  • aki pl: a fogszabályozó kezeléseket szerené elkerülni, választhatja a természetes hatású héjakat. Ezek az ultravékony kontaklencséhez hasoló lapocskák új, szábályos és természetes küllemet kölcsönöznek a fogaknak tartósan és gyorsan.
  • aki a fogkímélőbb és hagyományosabb
    megoldást szeretné, annak a láthatatlan vagy a diszkrét ultragyors fogszabályozásra van lehetősége.
      

 A CFast láthatatlan Clear Aligner sínek teljesen átlátszóak, könnyen eltávolíthatók, étkezésekkor és fogmosáskor is kényelmes megoldást jelentenek a mosolyzóna szabályozására. Az ultragyors, de rögzített CFast készülékek fehér brackettek és fehér ívek segítségével lényegesen diszkrétebbek  a hagyományos fém fogszabályozóknál és mindössze csak 4-6 hónapig kell őket viselni.
    

A súlyosabb torlódási és esztétikai problémáknál  már nem alkalmazhatók a héj és CFast megoldások.
Ezen esetekben Damon és Invisalign készülékekkel van mód a problémák korrekciójára. Ha helyesen szeretnénk ezek esetében eljárni és a várt szabályos mosolyt elérni, akkor nem feltétlenül szabad a gyors megoldásokban gondolkodni. Ezek eldöntésében csak a kiemelkedő és komplex szaktudással rendelkező fogszakorvosaink segíthetnek.     
                      

Dental Angels Fogászat 2019. 02. 02



Oszd meg másokkal is!
Kérdése van? Hívjon bennünket bizalommal, szeretettel várjuk hívását!
+36 1 445 0004
+36 30 291 7500
info@dentalangels.hu