Dental FaceLift

A Dental FaceLift egy sebészeti beavatkozás nélküli arcfiatalítási eljárás, amely akár 10 évet is fiatalít a páciens kinézetén, tartósan és fájdalommentesen. Ez az exkluzív kezelés elősegíti a fogazati egészséget, az állkapocsízület kényelmi helyzetét és az optimális harapást egy fiatalos arcformát létrehozva. Fájdalommentesen és extrém gyorsan korrigálható általa a mélyharapás, a prognath (hátra eső állkapcsú) harapás, a nyitott harapás vagy bármilyen deformálódott harapás. Ez a high tech fogászati módszer megelőzi korát, egyénre szabottan és az egyéni értékeket követve optimalizálja az arckontúrokat, az áll és állkapocs vonalakat, kisimítja az arcot és a nyakat. A kezelés bemérést igényel Arcív készülékkel és egyes esetekben egy speciális Michigan sín prototípust a véglegesítés előtt.

Ezzel a könnyen viselhető sínnel meghatározható az ízület legkényelmesebb, archarmóniát követő pozíciója, majd ezt a pozíciót Veneerek és Tabletta topok rögzítik. Az a csoda ebben a kezelésben, hogy nem igényel érzéstelenítést, nem kell lecsiszolni, leköszörülni a teljesen egészséges fogakat, így azok egészségét megőrizhetjük. Nincs szükség évekig tartó fogszabályozásra, amely sok esetben nem tudja a rossz harapást teljesen megszüntetni és figyelmen kívül hagyja az ízületek kényelmét, sőt ízületi kattogást is okozhat. Nincs szükség injekciós ráncfeltöltő kezelésre vagy Filler arcfeltöltésekre sem, amelyeket gyakran kell ismételni (hiszen felszívódnak) és fájdalmasak. Ezzel ellentétben ez a beavatkozás évtizedekre szól, mindössze néhány alkalommal kell a rendelőben megjelenni és teljesen fájdalommentes!

A kényelmes harapás fontossága

A gyors arcöregedés, a beesett arc, az alvászavarok, az áll kicsi vagy nagy mérete, az éjszakai fogcsikorgatás és fogszorítás, a fogak túlzott takarása (amikor is nem látszódnak beszédkor) mind közvetlenül összefügg a harapásunkkal és közvetve az állkapocsízületünk pozíciójával. A népesség mindössze 5%-ának van ideális, anatómikus harapása. A többiek kozmetikailag, fizikailag és mentálisan is defektussal rendelkeznek. Ha valaki mélyharapó, akkor kicsinek látszik az álla és kereknek a feje. Ha egy ember prognát harapó, akkor az álla nagy, domináns és előre áll. A Dental FaceLift a jövő a harapás, az arckontúr, az állkapocs, az áll méretének optimalizálásában, egyúttal visszafordítja a korai öregedést is.

A Dental FaceLift megemeli az arcot sebészi beavatkozás nélkül!

Ez valóban így van, mivel a Veneer-ek és TableTop-ok ragasztva kerülnek az egészséges fogakra, korrigálva az állkapcsok helyzetét, harmonizálva az arckontúrokat. Ezek nem csak kozmetikailag kielégítőek, de ellenállóak, tartósak és védik a fogakat. Megemelik a harapást, kisimítják az arcizmokat és ráncokat, kitöltik az ajkakat, ellazítják a nyakizmokat. Javítják az arcprofilt és tartást adnak az egész arcának. Ha a harapás és az ízület nincs a helyén, akkor alvászavarok, fejfájás, nyak- és hátfeszülés, ízületi kattogás, korai arcöregedés jelentkezhet. Ezzel a kezeléssel azonban szolíd tartást kap az arc, a fogak és az optimalizált harapás által. Az arc feltöltésével soha nem lehet olyan arcformát elérni, mint ezzel az exkluzív korrekciós beavatkozással. Miután az Arcíves mérést követően a fogak felépítése megtörtént a helyes magasságban, hosszában és tengelyállásban, a páciens először érezhet teljes harmóniát. 

Anti-aging kezelés, ami visszafordítja az arc öregedését!

Ha a harapás elkopik, az arc évekkel öregebbé válik, az áll nagyobbnak látszik, a fogak egyenetlenek lesznek. Egyre kevesebb fog látszik ki az ajkak mögül, az arc beesik, az ajak elvékonyodik. A Dental FaceLift során optimalizáljuk az arcot és az állkapcsokat, a férfiaknak férfias, a nőknek pedig kecses állat hozunk létre. Ez a kezelés visszafordítja az arc összeesését, miközben a maximumot nyújtja a fogak és az ízület egészsége szempontjából. Képzeljük el azt a gyorsan elkészülő, kényelmes harapást, ami harmonikus arccal és gyönyörű fehér fogakkal jár együtt, miközben nincs fájdalomlom, injekció, sebészeti beavatkozás, fogszabályozás vagy fogcsiszolás, mint általában a fogászati kezeléseknél. Nem csiszoljuk el a fogak jelentős hányadát, ami traumatizálhatja a foggyökeret és gyökérkezelést eredményezhet. Elkerülhető a fájdalmas állkapocs műtét is, főleg az un. progen (előre álló) állkapcsú páciensek számára, akiknek az arcprofilja előreálló állat mutat.

Ki alkalmas a Dental FaceLift-re?

Majdnem mindenki alkalmas rá. Noha ez főként az alsó-középkorú és az idősebb páciensek kedvelt beavatkozása, de minden 18 év feletti embernél elvégezhető. Azért szeretik a páciensek ezt a kezelést, mert gyors és egyszerű, ugyanakkor lényegesen kevésbé fájdalmas, traumatikus a rizikó faktora pedig alacsony. Az a csoda ebben a kezelésében, hogy nem veszélyezteti a fogak egészségét, mivel nem csiszoljuk le őket apró szög méretűre. A felépítésben részt vevő Veneerek és TableTopok pedig rendkívül tartósak és ellenállóak. 

A Dental FaceLift folyamata

Mindenkinek van egy ideális harapási pozíciója, azonban csak nagyon kevés embernek van ebben az állásban a harapása. A Dental FaceLift-tel ezt az ideális harapási pozíciót állítjuk be a Michigan Split készülékkel, mielőtt a fogakhoz hozzányúlnánk. Ez a készülék egy harapási prototípus, amit 3 hónap viselés után véglegesítünk a Veneerekkel és TableTop-okkal. A Dental FaceLift egy igazi áttörés, mivel nincs sebészi beavatkozás, fogszabályozás, vagy koronához csiszolás. Ez a beavatkozás kombinálja a high tech fogászatot a legmagasabb szakmai tudással és a maximális fogászati egészséggel, esztétikával. Több, mint pusztán fehér fogak és porcelán héj.

Bármelyik fogorvos képes Dental FaceLift-et csinálni?

A válasz : NEM! Ez a kezelés komplex látásmódot, nagy gyakorlatot és tapasztalatot igényel.

Csak kevés fogorvos foglalkozik gnatológiával (állkapocsízületi tudománnyal). A Dental FaceLift nagyon technika specifikus kezeléstípus, ami egyesíti magában az esztétikai  eredményeket a vitális ízületi komforttal. Az ízületi kattogás, a fejfájás, a nyak- és hátfájás elkerüléséhez az ízületek pontos illeszkedését kell elérnünk. A mai emberek tovább élnek mint elődeink. Sajnos fizikailag a fogaink élettartama ezt nem követi. A fogak kopása az arc magasságának csökkenését, helytelen állkapocs pozíciót hoz létre és az arc is beesik. A Dental FaceLift egy nagy áttörés, mivel a kezelés által visszanyerjük a fogaink helyes méretét, az állkapcsok és a harapás helyes pozícióját, megszűnik a nyitott harapás vagy a mélyharapás. A Dental FaceLift-tel visszanyerjük az evés, a rágás, az alvás egészségét és egyúttal a fiatalos arcunkat!  

Fiatalabbnak nézhetek ki a beavatkozás után?

Mindenki jelentős arcfiatalítást érhet el a Dental FaceLift által, mert ezzel minden lehetséges szemszögből maximalizáljuk a biológia adta lehetőségeinket. Például: a héják önmagukban szép szabályos fogakat hoznak létre, de az arc kontúrját nem változtatják meg, nem lesz teltebb az ajak vagy simább az arc. A harapásemelés kényelmes harapást és egészségesebb ízületek hoz létre, de nem foglalkozik esztétikával csak funkcióval. A Dental FaceLift ugyanakkor egyénre szabott arcfiatalító kivitelezéssel visszafordítja arcunk és fogaink öregedését azáltal, hogy egyesíti a harapásemelés funkcionális előnyeit a héjak alkalmazásával létrehozható esztétikus  fogakkal. 

Az arckontúr és az arcforma a legfontosabb

A Dental FaceLift során megfiatalítva újratervezzük az arcot azáltal, hogy megemeljük az ajkakat és megtámasztást adunk az arcnak. A süllyedt, beesettebb arckontúrt javítjuk a Veneerek megfelelő tervezésben és pozícióban történő fogakra helyezésével. A folyamat legelső lépése az új arcmagasság és a helyes állpozíció meghatározása Arcívvel és Artikulátorral. Ezt követi a Veneerek hosszúságának, szélességének és dőlésszögének a tervezése. Az ajkak emelése ugyanis a megfelelő hosszúságú és dőlésszögű héják eredménye, ez ad teltebb ajkat. Az arc teltsége pedig a megfelelő hosszúságú és szélességű héjak eredménye. Mindezt természetesen a lehető legkényelmesebb harapási pozícióban a fogak egészségét megőrizve. A legtöbb régi tömést, koronát, héjat eltávolítjuk és fémmentes, természetes hatású, porcelán fogműveket teszünk ezek helyére. 

A Dental FaceLift akkor nyújtja a leglátványosabb eredményt, ha több kezelendő fogászati probléma egyszerre áll fenn. Például:

 • Beesett arc
 • Progén harapás 
 • Nyitott harapás
 • Középvonal eltolódás
 • Áll túl nagy vagy túl kicsi
 • Anti-aging Dentistry
 • Mélyharapás korrekciója
 • Kattogó állkapocsízület
 • TMI fájdalom
 • Korai arcöregedés
 • Nem látszódó felső fogazat
 • Elkopott fogazat
 • Szabálytalan fogazat
 • Nyak, fej, állkapocs fájdalom 
 • Foghiány
 • Sok fogat érintő fogpótlás, ami nem harmonizál egymással
 • Elkopott, meg rövidült fogak, amelyek nem támasztják ki az ajkat
 • Rés a fogak között
 • Arc diszharmónia
 • Fogszabályozás vagy állkapocs műtét nem volt sikeres
 • Páciensek szabályos fogakkal, de rosszul érintkező harapással
 • Korosodó páciensek
 • Fiatal páciensek 

Ez nem Dental FaceLift:

 • Kozmetikai fogászat és porcelán héjak 
 • Fogcsiszolás és koronák/hidak készítése, ami roncsolja az egészséges fogakat
 • Fogszabályozás vagy állkapocs műtét 
 • Neuromuscularis fogászat

Ez a Dental FaceLift:

 • Az öregedés hatásának visszafordítása
 • Egészséges állkapocs-pozíció kialakítása műtét nélkül
 • Nincs csiszolás, koronapreparálás vagy tömés az egészséges  fogakon

A kezelés tervezését, megközelítését nagyban befolyásolja az a kérdés, hogy a fogak mitől és hogyan koptak le. Éjszakai fogcsikorgatás (bruxismus) vagy az évek során bekövetkezett természetes fogkopás áll-e a háttérben. A fogaink ugyanis a természetes használat miatt folyamatosan rövidülnek. Ezzel párhuzamosan az arcunk is rövidül, ami ráncokat okoz, valamint vékony ajkakat és összeesett arcot. Ez diszharmonikus, öreges arcot eredményez. Erre megoldás a Dental FaceLift során jól megtervezett és kivitelezett új arc. 

Különbség a FaceLift és a kozmetikai fogászat között

A Dental FaceLift és az egyszerű kozmetikai fogászati beavatkozás közötti különbség abban áll, hogy a FaceLift egyesíti a fogak egészségét a kozmetikai beavatkozásokkal, miközben előnyösen módosítja az arckontúrokat egy kényelmes harapási pozíció kialakítása mellett! Ez teljesen egyénre szabott, nem sablonos megoldás. Sok esetben a Dental FaceLift kínálja a legjobb (hosszú távú) megoldást a kozmetikai fogászattal szemben. Például, ha minden fog elkopott, ott a porcelán héjakat is rövidre lehetne csak készíteni. Ebben az esetben jobb a Dental FaceLift, mivel ennek során helyreállítjuk a kopás előtti foghosszt , optimalizáljuk az arckontúrt, jobb arcformát és megfelelő harapást hozunk létre.

A műtét nélküli Dental FaceLift kapcsolata az egészséggel

 • Testi egészség: ha a fogak és az állkapocsízület harmóniában működnek, sokkal kisebb a feszülés a nyakban, a vállban és a fej izomzatán. A páciensek panaszai jelentős mértékben javulnak a fejfájással, a halánték fájdalmaival, valamint a nyakfájással kapcsolatban, továbbá sokkal kevesebb a fogcsikorgatás okozta panasz is. A terhelések által okozott gyulladások is nagyban javulnak. 
 • Lelki egészség: amikor az ember a külső megjelenése miatt magabiztos és testileg is kezd jól lenni, akkor érzelmileg és pszichésen is javul. Amikor azonban nem hiszi, hogy jól néz ki, akkor vonakodik társaságba menni, ismerkedni, kihasználni jó lehetőségeket. Még inkább igaz ez, ha gyulladástól vagy egészségügyi problémákról szenvedünk, ez általában aláássa az önbizalmukat. Mindez hamar megszüntethető a Dental FaceLift-tel. Gyorsan visszakaphatjuk magabiztosságunkat!
 • Szellemi egészség: a Dental FaceLift segít a jobb alvásban, a jobb légzésben, a fejen és a nyakon a feszülés csökkenését eredményezi. Csodálatos utazás ez a páciens kinézetének átváltoztatásában!
Kérdése van? Hívjon bennünket bizalommal, szeretettel várjuk hívását!
+36 1 445 0004
+36 30 291 7500
info@dentalangels.hu